Página web de CNT Palma

INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “ORWELL 1903-1950” I PROJECCIÓ DEL DOCUMENTAL “ORWELL A CONTRACORRENT”

El divendres 8 de maig de 2009 a les 20 hores s’inaugura a l’Ateneu Llibertari Estel Negre l’exposició Orwell (1903-1950).
L’acte consistirà en la presentació de l’exposició a càrrec d’Ignasi de Llorens i en la projecció del documental Orwell. A contracorrent, del director escocès Mark Littlewood.

Aquesta pel•lícula és una coproducció de TVC, Scottish TV i Areatv, i és un esforç en el qual han participat moltes televisions europees per elaborar una biografia de l’escriptor anglès George Orwell, en què es destaca la seva participació en la Guerra Civil espanyola. El documental fa un recorregut per la biografia de l’escriptor anglès George Orwell, mostrada en íntima relació amb la seva obra literària. Se’n ressalta concretament el procés de formació de la seva consciència política a partir de les experiències com a policia imperial a Birmània, la seva vida entre els pobres anglesos i francesos i, de manera especial, la seva participació a la Guerra Civil espanyola. Tot això comentat per Noam Chomsky, Richard Rorty, Miquel Berga, Wilebaldo Solano i Pelai Pagès.
Finalment conclourem l’acte amb un soparet anglocatalà.


Us hi esperem!

Sobre George Orwell:

George Orwell és el sobrenom literari de l’autor anglès Eric Arthur Blair (Motihari, Índia; 25 de juny de 1903 – Londres, Anglaterra; 21 de juny de 1950). Destacat com a comentarista polític i cultural, Orwell és reconegut com un dels millors assagistes del segle XX, encara que és més conegut per dues novel•les escrites a finals de la dècada dels 40, La revolta dels animals i 1984 així com també per Homenatge a Catalunya on explica la seva experiència a la Guerra Civil Espanyola.