Página web de CNT Palma

CNT OBRE CONFLICTE AMB L’EMPRESA RIU HOTELS & RESORTS. Transcorre ja més d’un mes de mobilitzacions en solidaritat amb Matilde, acomiadada per la cadena hotelera

El passat mes de maig la nostra companya Matilde va rebre nova crida per incorporar-se a treballar a l’hotel RIU LA MOLA a l’illa de Formentera. Ella ja havia treballat allà anteriorment, havent d’aguantar tot tipus d’abusos de poder i vexacions, per part dels seus superiors. Derivat d’aquesta situació la nostra companya va començar una baixa mèdica per depressió, a causa del maltractament psicològic a què era sotmesa.

Per si això fos poc l’empresa va començar a llevar-li una sèrie de drets reconeguts, entre ells la seva antiguitat i el Departament de Recursos Humans de RIU li negava poder continuar amb el tractament mèdic i volia obligar-la a que continués treballant dins d’aquest ambient laboral. Davant d’aquesta situació la nostra companya va denunciar els fets per la via judicial, sol•licitant una indemnització per danys psicològics.

Com a represàlia a aquesta denúncia RIU HOTELS & RESORTS ha acomiadat a Matilde. L’han acomiadat per reclamar els seus drets com a treballadora, i per si això fos poc es neguen a reconèixer l’acomiadament, negant-se fins i tot a pagar-li qualsevol concepte indemnitzatori. Des del sindicat CNT manifestem la nostra repulsa davant d’aquest acomiadament i davant del maltractament que exerceix la cadena hotelera RIU cap als seus treballadors i treballadores, motiu pel qual hem posat en marxa una campanya internacional contra RIU HOTELS & RESORTS exigint la cessació d’aquesta actitud cap a la nostra companya, i el reconeixement de l’acomiadament.

CNT-AIT, S.O.V. de Ciutat de Mallorca

Secretaría d’Acció Sindical