Buscar

Acerca de

Adreça del sindicat: c/ Joan Alcover 54, baixos dreta - 07006 Palma
Adreça postal: Apartat de Correus 1566 - 07080 Palma
Tel/fax: 971 72 64 61
Correu-e: cnt-palma@cnt.es
Horari d'atenció:
- De dilluns a divendres de 19 a 22 h.
Horario de atención:
- De lunes a viernes de 19 a 22 h.

Categorías

Páginas

Add some pages here, or start a new chapter.

Nube de tags

Históricos

Enlaces

Last Comments

Cosas

Utilizando PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« MANIFESTACIÓ 1r DE MA… | Inicio | CRÒNICA GRÀFICA DEL 1… »

l'empresa mercadona s.a. reconeix a les seccions sindicals de CNT dins de l'empresa, després del conflicte sindical emprès pel sindicat a favor dels seus drets

Martes 18 Mayo 2010 at 6:29 pm.
 
 
El passat dia 19 de gener es va celebrar judici contra MERCADONA S.A. per la denúncia interposada per la secció sindical de CNT al centre de treball de la Plaça de l'Olivar de Palma. El motiu, la comunicació escrita feta pels serveis jurídics de l'empresa i traslladada al nostre sindicat, en la que se'ns comunicava que l'empresa no anava  a reconèixer a la secció sindical de CNT en l'esmentat centre i amenaçar d'acomiadament el nostre delegat sindical Zoilo Morales. Finalment i gràcies, en gran part, a la pressió realitzada durant el mes de desembre de 2009, mitjançant una forta campanya de denúncia social contra la cadena de supermercats, MERCADONA va cedir, i sense entrar en sala, es va rubricar un acord entre ambdues parts. En l'acord assolit MERCADONA reconeix a la secció sindical, així com el dret de la mateixa a que reparteixi propaganda sindical en el centre i pugui convocar reunions amb els treballadors, a canvi el sindicat desistia de la demanda presentada contra Bárbara Covas, coordinadora de Centre i responsable de les amenaces d'acomiadament cap al nostre delegat sindical.

Malgrat aquesta bona notícia, hem de lamentar els incidents ocorreguts a les portes del jutjat abans de celebrar-se el judici, on un detectiu (o pinxo), presumptivament contractat per MERCADONA, va amenaçar el Secretari General de CNT a Balears, que acudia al judici com a coadjuvant, agafant-lo de forma violenta pel braç, i dient-li que per al cas que seguíssim amb la intenció de portar a judici a MERCADONA "ens anava a caure el pèl".
Gràcies a enregistraments de video realitzades pel sindicat, hem pogut comprovar que aquest detectiu ha acudit a totes les concentracions que el sindicat ha realitzat contra MERCADONA durant el mes de desembre passat, dedicant-se a gravar els assistents, amb l'ànim, imaginem, de facilitar a l'empresa les imatges perquè després aquesta procedís a l'acomiadament dels mateixos, creant un clima de por entre els treballadors, a l'hora d'acudir a les nostres concentracions.
Aquests fets van ser denunciats ja per la via penal al jutjat de guàrdia de Palma de Mallorca, trobant-se el procés ara mateix gestionat pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Palma, que ha obert ja diverses diligències contra l'esmentada persona i possiblement contra MERCADONA.
 
CNT-AIT Palma, Secretaria d'Acció Sindical 

Agenda

»

  |