Página web de CNT Palma

CNT OBRE CONFLICTE AMB L’EMPRESA SELECT SERVICE PARTNER S.A.

DISSABTE 26 DE JUNY DE 2010, A LES 11:00 HORES

Terminal de SORTIDES de l’Aeroport de Son Sant Joan (Palma)

CONCENTRACIÓ CONTRA L’EMPRESA SELECT SERVICE PARTNER S.A. PER L’ASSETJAMENT MORAL QUE EXERCEIX CONTRA ELS SEUS TREBALLADORS I EN SOLIDARITAT AMB MARINA, COMPANYA DE CNT QUE HA DEMANDAT L’EMPRESA PER AQUESTS FETS I ESTÀ SENT ASSETJAT LABORALMENT.

Des de fa tres anys la nostra companya Marina treballa per a SELECT SERVICE PARTNER S.A.(SSP), una empresa multinacional dedicada al negoci de venda de cómida ràpida en aeroports. En el cas de l’aeroport de Palma aquesta empresa gestiona les franquícies BURGER KING, Kentucky Fried Chicken, PIZZA HUT i DELIMARCHÉ.
Fins fa 8 mesos les relacions de Marina i la resta de treballadors amb l’empresa eren les “normals” (amb incompliments del conveni col•lectiu inclosos), però la Direcció de l’empresa va decidir esprémer més els treballadors i fer un canvi en el model de gestió dels recursos humans de la multinacional, substituint l’anterior Director Gerent local per una nova Directora: Raquel Roldán Navarro. Aquest fet ha suposat per als treballadors de l’empresa una perduda de drets laborals immediata i veure’s immersos en un ambient de persecució moral en el treball constant.

Perquè un es pugui fer una idea del tracte que SSP (mitjançant Raquel Roldán Navarro) exerceix contra aquests treballadors, enumerarem alguns exemples de casos detectats per nostre sindicat als centres de treball de l’aeroport de Palma.
CNT ha detectat que de forma generalitzada als establiments de la cadena SSP es donen les següents situacions: als treballadors que tenen una antiguitat superior a 2 anys (que són els que tenen més drets) l’empresa exerceix sobre ells una persecució moral brutal amb la intenció de que aquests abandonin l’empresa voluntàriament, s’acomiada treballadors amb acusacions falses, se’ls obliga sota amenaces d’acomiadament a realitzar hores extres que després no cobren, no s’adapten les mesures de seguretat als llocs de treball, els treballadors reben tot tipus d’insults i a les que són dones se’ls dóna un tracte discriminatori derivant el seu estat de salut en un quadre psicològic d’estrès, depressió i ansietat, l’empresa entén els dies de baixa mèdica com “absència voluntària al treball” i sanciona els treballadors que les agafen amb el descompte d’aquells dies en el seu salari, s’obliga els treballadors a firmar actes sancionadores falses introduint-los en habitacions a porta tancada i donant cops a les taules per espantar-los.

Fruit d’aquesta situació la nostra companya Marina va començar una baixa mèdica per depressió, a causa del maltractament psicològic a què era sotmesa. Per si això fos poc l’empresa va començar a treure-li una sèrie de drets adquirits en l’empresa i volia obligar-la que continués treballant dins d’aquest ambient laboral.
Davant d’aquesta situació la nostra companya ha denunciat els fets per la via judicial, sol•licitant una indemnització per danys psicològics.

Com a represàlia a aquesta denúncia SSP ha canviat a Marina d’horari i de lloc de treball, l’amonesten i humilien davant dels clients i no se’l respecta el seu temps de descans diari per berenar o anar al lavabo.

Des del sindicat CNT manifestem la nostra repulsa davant d’aquesta situació de maltractament que exerceix la cadena SSP cap als seus treballadors i treballadores, motiu pel qual hem posat en marxa una campanya contra aquesta empresa, exigint la cessació d’aquesta actitud cap a la nostra companya i la resta de treballadors.

BOICOT A SSP A L’AEROPORT DE PALMA (BURGER KING, Kentucky Fried Chicken, PIZZA HUT i DELIMARCHÉ)
NO MENGIS ALS SEUS RESTAURANTS!

SI VOLS MANIFESTAR LA TEVA SOLIDARITAT AMB LA COMPANYA VINE A LA
CONCENTRACIÓ.