Buscar

Acerca de

Adreça del sindicat: c/ Joan Alcover 54, baixos dreta - 07006 Palma
Adreça postal: Apartat de Correus 1566 - 07080 Palma
Tel/fax: 971 72 64 61
Correu-e: cnt-palma@cnt.es
Horari d'atenció:
- De dilluns a divendres de 19 a 22 h.
Horario de atención:
- De lunes a viernes de 19 a 22 h.

Categorías

Páginas

Add some pages here, or start a new chapter.

Nube de tags

Históricos

Enlaces

Last Comments

Cosas

Utilizando PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

mobilització el 29 de maig de 2010 contra la cadena de supermercats mercadona, per l'acomiadament de mario, company de cnt i treballador de l'empresa des de fa 9 anys.

Domingo 23 Mayo 2010 at 09:43 am
DISSABTE 29 DE MAIG DE 2010, A LES 11:00 HORES - MERCADONA CIUTAT DE MANACOR 1 (Passeig de l'Estació núm. 6 de Manacor)

Des del passat mes de gener de 2010 el nostre company Mario, treballador de la tenda MERCADONA del Passeig de l'Estació a la localitat de Manacor, va començar a rebre pressions per part de representants de la cadena de supermercats perquè abandonés l'empresa voluntàriament, ja que MERCADONA ha posat en marxa un pla de reajustament de personal on aquells treballadors amb una antiguitat propera o superior als 10 anys dins de l'empresa (tram 5) han de desaparèixer.
A tal efecte l'empresa li va arribar a ofertar 3.000 € el gener de 2010 perquè abandonés l'empresa voluntàriament al·legant que la seva antiguitat "estava començant a ser un destorb per a MERCADONA".
Mario es va negar a acceptar aquest xantatge i va continuar treballant en l'empresa. Durant els mesos següents MERCADONA va continuar pressionant-lo perquè es fos. Va arribar el mes d'abril de 2010 i l'empresa mitjançant el seu Coordinador de Planta Francisco Badal Zamora, va tornar a exigir-li a Mario que abandonés l'empresa o sinó "sofriria les conseqüències". Mario no solament no va abandonar l'empresa sinó que es va encarar a ella en defensa del seu lloc de treball. Aquesta actitud no va agradar gens a l'empresa que li va notificar el passat 17 d'abril una sanció de 6 dies d'ocupació i sou (sota falses acusacions), començant allà tota una situació de persecució per part del Coordinador de Planta abans citat contra Mario: acusar-lo davant dels seus companys d'anar brut a la feina, insultar-lo, o acusar-lo falsament de desobeir els seus superiors.
Efectivament li havien advertit que si no se n'anava voluntàriament de l'empresa sofriria les conseqüències, i així va ser, el passat 3 de maig MERCADONA acomiadava a Mario de forma PROCEDENT (és a dir sense cap tipus d'indemnització) sota l'argumentació que el treballador no s'ajusta als cànons del "model de gestió de qualitat total" de l'empresa, acusant-lo a més mitjançant infundats arguments de presentar una actitud de pasotisme i indiferència en el compliment de les seves obligacions i instruccions rebudes pels seus superiors.
 
Llegir-ne més

CRÒNICA GRÀFICA DEL 1r DE MAIG 2010 EN PALMA

Martes 18 Mayo 2010 at 6:40 pm

Llegir-ne més

l'empresa mercadona s.a. reconeix a les seccions sindicals de CNT dins de l'empresa, després del conflicte sindical emprès pel sindicat a favor dels seus drets

Martes 18 Mayo 2010 at 6:29 pm
 
 
El passat dia 19 de gener es va celebrar judici contra MERCADONA S.A. per la denúncia interposada per la secció sindical de CNT al centre de treball de la Plaça de l'Olivar de Palma. El motiu, la comunicació escrita feta pels serveis jurídics de l'empresa i traslladada al nostre sindicat, en la que se'ns comunicava que l'empresa no anava  a reconèixer a la secció sindical de CNT en l'esmentat centre i amenaçar d'acomiadament el nostre delegat sindical Zoilo Morales. Finalment i gràcies, en gran part, a la pressió realitzada durant el mes de desembre de 2009, mitjançant una forta campanya de denúncia social contra la cadena de supermercats, MERCADONA va cedir, i sense entrar en sala, es va rubricar un acord entre ambdues parts. En l'acord assolit MERCADONA reconeix a la secció sindical, així com el dret de la mateixa a que reparteixi propaganda sindical en el centre i pugui convocar reunions amb els treballadors, a canvi el sindicat desistia de la demanda presentada contra Bárbara Covas, coordinadora de Centre i responsable de les amenaces d'acomiadament cap al nostre delegat sindical.

Llegir-ne més

Agenda