Buscar

Acerca de

Adreça del sindicat: c/ Joan Alcover 54, baixos dreta - 07006 Palma
Adreça postal: Apartat de Correus 1566 - 07080 Palma
Tel/fax: 971 72 64 61
Correu-e: cnt-palma@cnt.es
Horari d'atenció:
- De dilluns a divendres de 19 a 22 h.
Horario de atención:
- De lunes a viernes de 19 a 22 h.

Categorías

Páginas

Add some pages here, or start a new chapter.

Nube de tags

Históricos

Enlaces

Last Comments

Cosas

Utilizando PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

« EINES DE LLUITA, cine… | Inicio | JORNADES ANARCOSINDIC… »

ESTRENA PER PRIMERA VEGADA A MALLORCA EN FORMAT I QUALITAT DVD DE LA PEL•LÍCULA La Patagonia Rebelde

Domingo 22 Abril 2012 at 06:54 am.

ESTRENA PER PRIMERA VEGADA A MALLORCA EN FORMAT I QUALITAT DVD, SO REMASTERITZAT I EXTRES AMB ENTREVISTES AL DIRECTOR DEL FILM I A OSVALDO BAYER DE LA PEL·LÍCULA: LA PATAGONIA REBELDE (1974, Argentina, dirigida per Héctor Olivera)


DIVENDRES 27 D'ABRIL DE 2012 A LES 20:00 h. A LA SALA D'ACTES DE CNT PALMA (C/ Palau Reial 9, 2n · Palma)

- A causa que es visionarà el contingut extra del DVD, aquest dia hi haurà al nostre local sindical menjar per picar a mode de sopar -


DIFON AQUESTA INFORMACIÓ AL MAJOR NOMBRE DE PERSONES QUE PUGUIS, GRÀCIES.

L'equació és senzilla: anarcosindicalisme + cinema = La Patagonia Rebelde. Héctor Olivera exhibeix en aquesta pel·lícula un afecte nostàlgic per una solidaritat obrera militant que sembla haver-se debilitat en la situació política contemporània d’aquest film (dècada dels 70) en la qual el sindicalisme es venia identificant com a burocràcies anquilosades.

Amb La Patagonia Rebelde, Olivera reconeix el deute del moviment obrer argentí amb l'anarcosindicalisme.  El film, produït en el moment immediatament anterior a la repressió del general Videla, podria veure's com a una exhortació al·legòrica a tornar als dies de glòria de la dècada de 1920. 
Des de l'inici de pel·lícula, Olivera posa l'accent en la divisió, dins de les files dels anarcosindicalistes, entre els intel·lectuals i els que intenten produir un esdeveniment que acceleri l'arribada de la vaga social. La pel·lícula és un dels pocs exemples de cinema anarquista que examina una aliança entre els treballadors urbans i rurals. Aquesta pel·lícula va ser prohibida a Argentina des de 1974, just quan començava a ser un èxit de taquilla, ja que suposava una provocació excessiva per als peronistes reaccionaris.


Atentament:CNT-AIT, SOV Palma

Secretaria d'Organització
SALUT I ANARCOSINDICALISME


Agenda