Buscar

Acerca de

Adreça del sindicat: c/ Joan Alcover 54, baixos dreta - 07006 Palma
Adreça postal: Apartat de Correus 1566 - 07080 Palma
Tel/fax: 971 72 64 61
Correu-e: cnt-palma@cnt.es
Horari d'atenció:
- De dilluns a divendres de 19 a 22 h.
Horario de atención:
- De lunes a viernes de 19 a 22 h.

Categorías

Páginas

Add some pages here, or start a new chapter.

Nube de tags

Históricos

Enlaces

Last Comments

Cosas

Utilizando PivotX - 2.3.6 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 

CNT PUBLICA LA GUIA SINDICAL I LABORAL SOBRE EL DRET DE VAGA PER AL PROPER 8 DE MARÇ

Sábado 03 Marzo 2018 at 12:51 pm

CNT INFORMA:

El proper 8 de març de 2018 hi ha convocada VAGA GENERAL FEMINISTA.

La Confederació Nacional del Treball (CNT) ha donat cobertura legal a aquesta vaga perquè tot aquell o tota aquella que vulgui secundar-la pugui fer-ho.

Així i tot sabem que molts empresaris no van a posar-li-ho fàcil als seus treballadors i treballadores, generant-los dubtes intencionades o amenaçant-los amb amonestacions en el pitjor dels casos.

És per això que, amb ànim d'ajudar a la defensa del normal desenvolupament de les llibertats públiques i dels drets de la classe treballadora CNT publica de forma gratuïta aquesta GUIA SINDICAL I LABORAL SOBRE EL DRET DE VAGA.

Una guia amb tots els detalls sobre el dret a vaga per al proper 8 de març, on s'aclareixen els dubtes que sorgeixin a les treballadores i treballadors cridats a secundar l'atur de 24 hores.

Amb aquesta guia doncs sortim al pas dels múltiples malentesos que s'estan creant intencionadament en relació a aquesta vaga.

NI UNA SOLA COMPANYA ABANDONADA

NI UN SOL COMPANY ABANDONAT

Prem sobre la foto per obrir la guia

Sábado 03 Marzo 2018 at 08:39 am

COMUNICAT DE LA CNT

8 DE MARÇ. PAREM JUNTES, JUNTES AVANCEM

El moviment feminista convoca una vaga general, laboral, de cures, estudiantil i de consum per a aquest proper 8 de març. La Confederació Nacional del Treball reunida en el seu Ple de Regionals ha aprovat per unanimitat donar tot el seu suport a la crida convocant vaga general per a aquest dia.

Ens col·loquem, com a sindicat, darrere d'un moviment divers la perspectiva crítica del qual alimenta el nostre ideari. Portem la lluita feminista en el nostre ADN, així ho recullen els estatuts de la nostra organització i estem orgulloses i orgullosos d'això… Per això, volem que tot el protagonisme estigui on ha d'estar aquest 8 de març.

Com a persones lluitadores, companyes i companys ens comprometem a treballar braç a braç per l'èxit d'aquest 8M en aquelles estructures feministes en les quals ja militem, dins i fora del sindicat, per contribuir amb totes les nostres forces a demostrar que, si parem les dones, tot es para.

Perquè creiem que la violència econòmica ha de seguir trobant-nos de front, com ja ha ocorregut amb cuidadores, treballadores de neteja, les Kellys o cambreres de pis, treballadores de Berskha, de Coca-cola… i totes i cadascuna de les dones que estan dient prou en un país en el qual cobrem menys que els homes i sofrim més precarietat.

Perquè reconeixem l'immens valor de la cura, tan interessadament obviat pel capitalisme salvatge, que no ho retribueix o ho fa de forma insultantemente deficient. Un treball tan vital com a poc reconegut i que trena la base de la societat segueix recaient de manera gairebé exclusiva en les dones.

Perquè creiem que la violència sexual, per fi en qüestió, per fi fos de l'armari, ens afecta en totes les dimensions de la vida i atenta contra la llibertat tant íntima com a pública. Ens volem dones lliures, i en aquesta lluita per la llibertat tots i totes hem de revisar els nostres gestos heteropatriarcales.

Perquè creiem en la necessitat de defensar la diversitat afectiu-sexual, en una societat en la qual la llibertat sexual permeti que cadascú faci amb el seu cos, el seu gènere o la seva sexualitat el que desitgi. La nostra llibertat creix juntament amb la de les altres, molt lluny de la hipocresia del credo liberal que converteix les llibertats en una mercaderia al servei d'aquells que puguin pagar-les.

Perquè saludem la companyia dels feminismes racializados, tan necessaris, dels quals tant hem d'aprendre del nostre propi privilegi, que entren de ple en aquesta mobilització feminista, denunciant la vergonyosa actuació de l'Europa Fortalesa, el racisme institucional i la violència inaudita que es practica a les fronteres interiors i exteriors.

Sabem que tot això no és ‘qüestió de dones’, sinó qüestió de feminismes: perquè no hi ha explotades sense explotadors però tant nosaltres i com nosaltres portem un nou món en els nostres cors, i en aquest món no té cabuda un sistema heteropatriarcal injust, caduc i agonizante.

Per tot això, el 8 de març sortirem al carrer, i animem a totes i tots a participar en una mobilització que impulsi les ones d'aquesta marea habitada.


A la vaga, germanes! A la vaga companyes, companys!

Sábado 03 Marzo 2018 at 08:34 am

Agenda

»

  |
»

  |