Página web de CNT Palma
Solidaritat amb la lluita pensionista a França

Solidaritat amb la lluita pensionista a França

Els sistemes públics de pensions són objecte de la cobdícia del poder financer, des de fa temps. Això passa no només a l’Estat espanyol, sinó que és un fenomen que s’estén a nivell europeu i mundial. L’objectiu que persegueix el capital, aquí i allà, és l’empobriment i la desaparició dels sistemes de protecció social, o la privatització dels seus recursos, per convertir la vida de la gent treballadora en negoci per als de sempre.

A França, la pretesa reforma del president Macron, que ja va fracassar en el primer intent, consisteix bàsicament a elevar l’edat de jubilació dels 62 als 64 anys. La resposta del conjunt de la classe treballadora, des dels pensionistes fins al conjunt del moviment sindical, ha estat unitària i exemplar. Destaquem que en aquesta ocasió els joves han pres la iniciativa, ja que la retallada de les pensions afecta el salari futur i el mercat laboral actual. Les agressions a les pensions no només afecten la gent gran, sinó el conjunt de la ciutadania treballadora. El moviment juvenil es va posar al capdavant en la passada gran manifestació del dia 21 de gener a París. Prenem nota d’aquesta iniciativa, li donarem la màxima difusió i suport.
Estam doncs, lluitant pels mateixos drets socials, i entre ells, per les pensions públiques dignes, suficients, i per a totes i tots. A França, a l’Estat espanyol ia tot arreu. Els enemics de les pensions públiques i els drets socials són els mateixos i, per tant, a l’Estat espanyol continuarem defensant el Sistema Públic de Pensions, contra els intents d’empobrir-lo i privatitzar-lo, com a millor manera de donar suport a la lluita de les nostres companyes i companys francesos. Per tot això, des de la Coordinadora Balear manifestam tota la nostra solidaritat i suport a l’exemplar mobilització dels nostres companys i companyes franceses contra la reforma de Macron, que té una nova convocatòria de vaga general el proper dimarts dia 31 de gener. Aquí, a França i a tot arreu,

GOVERN QUI GOVERN, LES PENSIONS ES DEFENSEN!
ABAIX LA REFORMA DE MACRON!

30 de gener de 2023
COBALPEN, Coordinadora Balear per la Defensa de les Pensions Públiques
cobapenib@gmail.com plapensionsmallorca@gmail.com